BIKAN
 

Resor med mervärde  -  Upplevelser för alla

Upplevelseresor - Start  

Information och tipps inför din skidresa

 

Skidresor

Vandringsresor
Cykelresor
Ridresor
Kanotresor
Seglingsresor
Vinresor
Stugor på västkusten
 
 
 
 
 
 
 
Kontakta oss med e-mail
 

Packning - allmänt

Packa om möjligt i mjuka väskor. Det är ofta begränsat med plats och hårda väskor (typ Samsonite) tar större plats när man packar. Normalt gäller att du inte får ha mer än 30 kg bagage per person (inklusive det du eventuellt handlar under resan).

Vi vill gärna att ni använder skidfodral. Packa om möjligt bara ett par skidor per fodral och inget annat är skidor och stavar i fodralet.  Likaså bör brädor packas i fodral. Montera av bindningarna på brädan för ner och hemresa. Vi har verktyg med oss och hjälper gärna till med montering när vi kommer fram. Packa inte bindningar eller skor i brädfodralet. 

  Vad skall jag komma ihåg?
 

Klicka här för att se vad vi brukar packa med oss i min familj

  Pengar
Jag tycker inte man skall ha allt för mycket kontanter med sig. Det finns bankomater och själv brukar jag vänta tills jag ser en sådan med att ta ut EUR.

Vi brukar inte rasta i Danmark så det finns inget behov av att ha Danska kronor i plånboken. Har man sedan tidigare kan de användas på färjan.

Middag på Tysklandsfärjan kostar ca 20 EUR + dryck. Sen kanske man vill handla lite i butiken och det kan kosta hur mycket som helst… På färjan kan man betala med kort, EUR, eller Danska pengar, även Svenska men till lite sämre kurs. 

Som en mycket grov tumregel så brukar vi räkna med 100 EUR per person och vecka till fickpengar, luncher och dricka till maten för en vecka i Österrike, lite mer i Italien. 

Att ta med till färjan och + 50 EUR/person i kontanter kan vara lagom, sedan kan man komplettera med bankomatuttag under veckan.

  Att torka kläder och stövlar
Pjäxvärmare kan vara bra att ha som komplement till de torkmöjligheter som finns på hotellen.

En klädlina, klädnypor och några skruvkrok är väldigt bra att ha med. Tar man sedan med lite Y3 så kan man tvätta det mesta om det skulle behövas.

 

Mat i bussen
För att våra resor skall bli så snabba som möjligt försöker vi undvika onödiga raster.

Det går bra att ta med egen matsäck i bussen för nedresan. För hemresan kan man handla i lokala affärerna eller köpa matpaket från hotellet.

På bussen finns oftast dricka och kaffe att köpa.

Många (barn) gillar godis.

Se även tipps om bussresan 

 

Underhållning
Det finns nästan alltid DVD och TV på hotellen. Filmer kan vara bra, inte bara under resan utan även för kvällar eller regniga dagar.

Har du TV på rummet, så kan du ta med dig TV spel, gärna med många kontroller så att du kan bjuda in kompisarna.

 

Sjukvård
Vi rekommenderar starkt att ta med det Europeiska sjukförsäkringskortet för alla resenärer, annars kan sjukdom eller skada bli mycket dyrt. Kortet beställs gratis från försäkringskassan (klicka här för länk).

Kolla också att du har en giltig reseförsäkring och att du vet hur du skall kontakta dem från utlandet vid skada.

 

El
Vi är ganska bortskämda med att det finns eluttag över allt hemma. Räkna inte med det utomlands. Ta med några förlängningssladdar och grendosor så att du kan koppla in alla olika laddare, pjäxvärmare och annat du behöver.

I Österrike använder man i princip samma standard på eluttag och kontakter som i Sverige. Det brukar inte vara några problem med våra Svenska prylar.

I Italien använder man en annan standard för eluttag och kontakter. Har man tur kan det finnas något enstaka uttag som funkar (t ex för rakapparat i badrummet) men räkna inte med det. Ta i stället med en adapter (eller flera). Adaptrer finns att köpa i välsorterade elaffärer (och på de flesta flygplatser).