BIKAN
 

Resor med mervärde  -  Upplevelser för alla

Upplevelseresor - Start  
Gasthof Michlbauer

Michlbauer är ett underbart mysigt familje-/gårds-pensionat, som ligger på promenadavstånd (knappt 3 km) från Schladming centrum och nära liftsystemet.

Pensionatet ägs och drivs av Reinhard och Sissi Pilz. Gården har varit i familjens ägo i över 300 år och det var Farfar Pilz som började pensionatsverksamheten på 50-talet.

 
Skiing - English

Skidresor

Vandringsresor
Cykelresor
Ridresor
Kanotresor
Seglingsresor
Vinresor  

Reinhard driver fortfarande gården parallellt med pensionatet. Där finns både kor, grisar, får och häst. I kombination med ett intresse för jakt kan man på så vis bli självförsörjande på kött.

Den höga kvalitén på Michlbauer sitter kanske inte så mycket i marmorgolv och kristallkronor utan mer i atmosfären, maten, servicen och omgivningarna. Här upplever man tystnaden, man får frisk luft och man träffar varma människor. Vi har bott där i många år nu med ett stort antal gäster och det har enbart varit positiva omdömen om boendet.

Stugor på västkusten
 
Policy & resevilkor
Kontakta oss med e-mail
 
 
 

 

 

Varje dag serveras jättegod och riklig frukost. På buffen finns det mesta man kan önska sig och ingen går hungrig därifrån.

Vill man, kan man, för en rimlig peng, köpa till lunchpaket att ta med sig i backen eller på utflykten.

 

   

Skidbussen (gratis om man har liftkort) stannar på gårdsplanen och tar dig på mindre än 10 minuter till mitten av det stora liftsystemet. Där kan du välja om du vill åka upp på Hochwürzen eller ned för backen till kabinen upp på Planai.

Sommartid går det i stället "vandringsbussar" till utgångspunkterna för vandringslederna, även den gratis med "Sommarkortet".

   

   

Man serverar mat från egna djur och maten är fantastisk god och riklig. Mamma Pilz lagar fortfarande det mesta och hon kan sina saker.

Varje dag serveras jättegott salladsbord. Denna dag (ovan) serverades det Champinjonschnitzel gjord på fläskkött från gården till middag - alla åt med god aptit.

 

Här serverar Sissi forell som vuxit upp i dalen.                                                     ->

 

På Michlbauer kan man naturligtvis få smaka genuina och traditionella rätter som Schweinehaxe och Kaisersmaren  som avnjuts på bilderna nedan.

 

Säg till när du bokar om du är vegetarian eller allergiker.

 

   

   

På pensionatet finns ett antal rum som vuxit fram genom åren. Många är dubbelrum men det finns också ett antal flerbäddsrum.

Michlbauer erbjuder två kategorier av rum.Alla rummen (oberoende av kategori) är rymliga och har bra sängar - man sover gott.

Standardrumen har handfat på rummet och dusch och WC i korridoren. Vi har haft ett stort antal gäster och det har enbart varit positiva omdömen om standardrummen. Vi brukar snabbt bli en grupp där vi känner varandra och att dela dusch i korridoren blir inte krångligare än att samsas om duschen på rummet.

Dusch i korridoren på första våningen

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedan bilder från ett två standardrummen (#5 och #14)

 

   
   
       
   

Nu håller man på att bygga badrum i några rum per år och vi erbjuder sådana rum mot tilläggskostnad. Då får man på köpet lite högre standard och TV.

Bilder från rum 9 som har badrum.

   

Utsikten från balkongen på rum 9.

   

 

 
   

Hitta Michlbauer

Schladming nås enkelt med bil antingen via A10 i väster eller via A9 i öster.

Transfer tiden från Salzburg flygplats (90 km)är ca en timme. Transfer från München (230 km) tar 3-4 timmar beroende på trafiken. Klagenfurt (180 km), Graz (180 km) och Linz (190 km) är andra alternativ för den som vill flyga.

Köra från söder

Man har två alternativ. Från Italien väljer man en väg via Villach. Kommer man från Balkanhållet kan man vid Sagreb välja att köra via Ljubljana till A10 eller via Malibour till A9. det senare alternativet är snabbar och har nu (vintern 2007/08) helt utbyggda motorväger. I västra Slovenien återstår en del sträckor.

Köra från norr

För att undvika köer på Autobahn dagtid bör man köra via Berlin. Speciellt området runt München är besvärligt dagtid (även relativt tidig morgon).

Färjan Gedser - Rostock är då ett bra alternativ. Från färjan kör man mot Berlin. Ta A9 innan Berlin.

Alternativt om man Kiel eller Puttgarden så kan man vid Hannover ta österut på A2 mot Magdeburg och sedan A14 söderut till A9

Ta av A9 på  A72 och A93 mot Regensburg. Vid Regensburg ta A3 till Passau och sedan A8 (se kartor nedan) en bit mot Linz, senare A9 mot Graz. Direkt efter betalstationen svänger man av åt höger mot Liezen och Schladming .

Kör man på natten är det kanske snabbare och fler färjor att välja på om man tar färjan Rødby - Puttgarden och sedan kör Hanover, Kassel, München och sedan A8 - A10 (se kartor nedan). Man svänger av A10 vid Radstadt.